logo

Over mij, Roy van Kleef Trouwfotograaf

Over mij, Roy van Kleef

Mijn naam is Roy van Kleef, trouwfotograaf. In 2002 begon ik naast mijn studie aan de fotovakschool bruiloften te fotograferen. Ik merkte al snel dat het fotograferen van bruiloften echt iets voor mij was. Als trouwfotograaf moet je echt zo’n beetje van alle markten thuis moet zijn. Je moet immers goede portretten kunnen maken maar ook journalistiek kunnen werken. Daarnaast moet je snel kunnen anticiperen en oog hebben voor de details van de dag.

Een portret van Roy van Kleef

Mijn passie

Als trouwfotograaf moet het je passie zijn om met mensen te werken. Op een bruiloft dien je je geheel in dienst te stellen van het bruidspaar. Als trouwfotograaf ben je een dienstverlener. In de horeca draait de ervaring van de klant ook niet alléén om de smaak van dat kopje koffie. Zo gaat het bij een fotograaf ook niet alléén om de mooie foto. Het gaat om de totale beleving van de dag. Elke bruiloft realiseer ik me dat opnieuw. En daarom is voor mij ieder bruidspaar, het belangrijkste bruidspaar wat ik ooit had. Dat gevoel wil ik ze ook geven en zo zal ik ook iedere bruiloft benaderen om het maximale eruit te halen.

Ik nodig jullie graag uit om mijn site verder te bekijken. En vergeet niet een kijkje te nemen in het portfolio

Awards

In de afgelopen jaren heb ik meerdere awards gewonnen. Waaronder de Brons Award 2017 van het Master Photographers Network. Verder heb ik diverse awards gewonnen bij de Masters of Dutch Wedding Phtography, het Artistic Guild of the Wedding Photojournalist Association, de Wedding Photojournalist Association. Bij de Bruids Foto Award heb ik diverse eervolle vermeldingen gewonnen. Daar ben ik natuurlijk super trots op, maar eigenlijk is er voor mij maar één ding wat echt telt. Een tevreden bruidspaar!

Zelf ben ik overigens ook getrouwd. Samen met mijn vrouw Linda heb ik twee geweldige dochters. Ik kan niet wachten tot ze oud genoeg zijn, om ze te vertellen over hoe onze grote dag was en ze het trouwalbum te laten zien.

Roy van Kleef, trouwfotograaf.